سیر سیاه بهتر است یا سیر سفید 2022-05-17

سیر را چگونه مصرف کنیم که خاصیتش را از دست ندهد؟

مصرف سیر سیاه می‌تواند به کاهش درد و تورم در افرادی که از بیماری‌هایی مانند آرتریت روماتوئید یا دردهای عضلانی و مفصلی رنج می‌برند، کمک کند. همچنین، این ماده طبیعی می‌تواند میزان درد ناشی از ورزش یا فعالیت بدنی سنگین را کاهش داده و روند بهبود عضلات را تسریع کند. از طرفی، سیر معمولی طعمی تند و بویی قوی دارد که ممکن است برای برخی افراد ناخوشایند باشد.

این ماده همچنین به دلیل داشتن طعم ملایم‌تر و نبود بوی تند سیر تازه، به راحتی در رژیم غذایی روزانه گنجانده می‌شود و تأثیر مثبتی بر سلامت کلی بدن دارد. این سیر به‌عنوان وعده‌ی مؤثر در رژیم غذایی، فواید متعدد سلامتی را برای افراد در پی دارد. به‌عنوان یک افزودنی مفید با فواید منحصربه‌فرد، می‌تواند یک انتخاب سالم و مطمئن برای خرید باشد.

هوموسیستئین (Homocysteine) نوعی آمینو اسید تولیدشده در بدن است که می‌تواند به دیواره رگ‌های خونی آسیب برساند و سلامت قلب و عروق را به خطر بیندازد. طبق پژوهش‌ها، سیر سیاه می‌تواند میزان هوموسیستئین، کلسترول بد (لیپوپروتئین با چگالی کم یا LDL) و تری‌گلیسیریدها را در خون کاهش دهد و میزان کلسترول خوب یا HDL را افزایش دهد. قندخون بالا یا هیپرگلیسمی (hyperglycemia) ممکن است سبب عوارضی جدی مانند بیماری قلبی، نارسایی کلیوی و آسیب عصبی شود. قندخون پایین یا هیپوگلیسمی (hypoglycemia) نیز ممکن است موجب تشنج، غش‌کردن و مرگ شود.

سیر خام سرشار از آلیسین است، ترکیبی گوگردی که بسیاری از فواید درمانی این گیاه را تأمین می‌کند. اما زمانی که سیر پخته یا سرخ‌شده، بخش زیادی از آلیسین آن از بین می‌رود، زیرا این ترکیب به گرما حساس است. با این حال، سیر پخته همچنان خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود را حفظ می‌کند و همچنان برای سلامت قلب، کاهش کلسترول و تقویت سیستم ایمنی مفید است. سیر سیاه با وجود خواص بی‌شمار برای سلامت، در برخی موارد می‌تواند عوارض جانبی به همراه داشته باشد، به ویژه زمانی که بیش از حد مصرف شود. بیشتر این عوارض ناشی از تأثیر سیر سیاه بر فشار خون، انعقاد خون و سیستم گوارش است.

با توجه به سطح رطوبت کم این سیر، اسیدهای آمینه و خواص غذایی آن، غلظت بیشتری نسبت به سیر معمولی دارد. این فراورده چون در فرایند تخمیر قرار می‌گیرد؛ قندها و اسیدهای آمینه آن نیز تغییر می‌کنند. نوع سیاه آن دارای آلیسین (ترکیب طبیعی که از خردکردن سیر به‌دست می‌آید) بیشتری بوده و سریع‌تر توسط بدن جذب می‌شود. این بخش از بدن یکی از اندام‌های بسیار تاثیر گذار بر انواع سیستم‌های بدنی مثل گردش خون و گوارش است. از بین بردن رادیکال‌های آزاد موجود در آن یکی از مهم‌ترین وظیفه‌های ارگان‌های بدن است.

سیر در بخش زیرزمینی رشد می کند که دارای 6 تا 12 حبه می باشد و پوست آن سفید است. بوی بد دهان ناشی از سیر سفید به دلیل ترکیبات گوگردی خاصی است که در آن وجود دارد. وقتی سیر سفید می خورید، این ترکیبات در دهان آزاد می شوند و سپس جذب جریان خون می شوند و از آنجا از طریق ریه ها بازدم می شوند و باعث بوی بد دهان می شوند. جهت بهره بردن از خواص و فواید سیر سیاه بهتر است هر روز یک حبه از سیر را استفاده کنید.

یک ماده‌ی غذایی که طی فرایند حرارتی و حداقل تغییر تا تبدیل به ماده‌ای دیگه، قابل مصرف هست. نه اینکه تبدیل به یک داروی شیمیایی با الفاظ پیچیده‌ی دارویی شده باشه. برخی تحقیقات نشان داده‌اند که مواد فعال موجود در سیر سیاه می‌توانند خاصیت ضد سرطانی داشته باشند.

سیر سیاه از طریق فرایند تخمیر کنترل شده سیر سفید به دست می آید. در این فرایند سیر سفید به مدت چند روز در دمای بالا قرار می گیرد و طعم و رنگ آن به طور کامل تغییر می کند. از جمله‌ی آنها سوزش معده است؛ مصرف زیاد و بیش از حد سیر معمولی می‌تواند باعث سوزش معده و یا حتی رفلاکس معده شود.

به عبارت دیگر، اطلاعات جامع و دقیق در مورد نحوه مصرف، عوارض احتمالی و کاربرد این نوع خاص از این گیاه برای عموم بسیار حیاتی و اساسی است. به ویژه مادران شیرده و مادران باردار باید به مصرف سیر سیاه توجه کنند. اگر مادر شیرده سیر بیش از حد مصرف کند، ممکن است نوزاد دچار شکم درد شود.

سیر سیاه در مقایسه با سیر سفید آنتی‌اکسیدان‌های فعال بسیار بیشتری دارد. استفاده منظم از این نوع سیر در رژیم غذایی می‌تواند به تقویت سیستم دفاعی بدن در برابر بیماری‌های مزمن و استرس اکسیداتیو کمک کند. حبه سیر سفید به رنگ کاملا سفید است اما حبه سیر سیاه، همانطور که از نامش پیداست کاملا سیاه است. اگر تا بحال نام سیر سیاه را شنیده باشید، حتما این سوال در ذهنتان ایجاد شده که تفاوت سیر سیاه و سیر سفید چیست؟ باید بگویم که تفاوت های زیادی در بین این دو ماده غذایی وجود دارد.

فرآیند تخمیر سیر تازه باعث افزایش ترکیباتی مانند S-آلیل سیستئین (SAC)، پلی‌فنول‌ها و فلاونوئیدها می‌شود که همگی نقش مهمی در پیشگیری از رشد سلول‌های سرطانی دارند. این ترکیبات با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد و کاهش استرس اکسیداتیو، از آسیب به DNA و جهش‌های سلولی که عامل اصلی تشکیل تومورها هستند، جلوگیری می‌کنند. علاوه بر این، سیر سیاه می‌تواند سطح هورمون‌های مرتبط با استرس مانند کورتیزول را کاهش دهد که این مسئله به افزایش تمرکز، کاهش خستگی ذهنی و بهبود عملکرد روزانه کمک می‌کند.

سیر سیاه یک نوع فراورده از سیرهای معمولی است که روند تولید آن به این صورت است که ابتدا سیر سفید را برای مدت چند هفته در شرایط خاص تخمیر کرده و سپس آنها را خشک خواهند کرد. سیر سیاه به دلیل تخمیر بسیار انرژی زا شده و به  عنوان چاشنی در غذاها استفاده می شود. پرطرفدار شدن سیر سیاه در دنیا باعث شده که انواع محصولات متنوع از آن از جمله ملاس سیر سیاه ، پوره سیر سیاه ، خمیر سیر سیاه ، عصاره و مکمل سیر سیاه در دنیا و به خصوص ویتنام تولید شود.

آلیسین یک ترکیب سولفوری بوده که بوی تند و تیز سیر به دلیل وجود این ماده است. آلیسین خواص زیادی دارد که یکی از مهم‌ترین آنها، خاصیت آنتی‌بیوتیکی است که بدن را از باکتری‌های مختلف پاک می‌کند؛ همچنین این ماده ضد ویروس، ضد انگل و ضد قارچ است. همچنین سیرهای سیاه مثل سیر سفید هیچ بویی ندارند و افراد می‌توانند با خیال راحت و بدون ترس از بد بو شدن دهان خود، از این ماده غذایی خوشمزه و مفید استفاده کنند. سیر برای تقویت گردش خون و اکسیژن در سراسر بدن شناخته شده است و برگ های سیر نیز از این قاعده مستثنی نیستند. برخی از مواد فعال موجود در سیر در واقع می توانند اکسیژن رسانی به خون را افزایش دهند که می تواند سطح انرژی و سرعت ترمیم را در بدن افزایش دهد.

سیر سیاه به عنوان یک درمان طبیعی و موثر برای کاهش فشار خون شناخته می‌شود. فرآیند تخمیر سیر تازه باعث می‌شود که ترکیبات فعالی مانند S-آلیل سیستئین (SAC) به میزان قابل توجهی افزایش یابند. این ترکیب به شل شدن رگ‌های خونی و بهبود جریان خون کمک می‌کند، که در نهایت منجر به کاهش فشار خون می‌شود. سیر سیاه با خواص دارویی و درمانی متعدد، گزینه‌ای عالی برای بهبود سلامت عمومی و پیشگیری از بیماری‌ها به شمار می‌رود. اگر به دنبال تقویت سیستم ایمنی، کاهش وزن یا بهبود عملکرد قلب و کبد هستید، این ماده غذایی را در رژیم غذایی خود جای دهید.

سیر سیاه با جلوگیری از اکسیداسیون LDL که یکی از عوامل اصلی تشکیل پلاک‌های چربی در دیواره عروق است، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی را کاهش می‌دهد. پلاک‌های چربی عامل تنگ شدن رگ‌ها و افزایش فشار خون هستند که در نهایت می‌توانند منجر به حملات قلبی و سکته شوند. سیر سیاه یکی از موثرترین مواد طبیعی برای بهبود سلامت کبد و محافظت از این اندام حیاتی در برابر آسیب‌هاست. این خاصیت به پیشگیری از تصلب شرایین و بهبود انعطاف‌پذیری رگ‌های خونی کمک می‌کند که نتیجه آن کاهش فشار خون و تقویت عملکرد قلب است.

در واقع این ماده غذایی با تنظیم میزان انسولین بر قندخون اثر می‌گذارد. به‌علاوه خطر ابتلا به دیابت بارداری را کاهش می‌دهد و از عوارض ناشی از دیابت کنترل‌نشده جلوگیری می‌کند. این فرآیند که حدود 40 روز در یک اتاق کنترل شده با دما و رطوبت به طول می‌انجامد، به سیر رنگ سیاه، بافت نرم‌تر و طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری نسبت به سیر تازه می‌دهد. چند حبه سیر سیاه را در آب گرم قرار داده و اجازه دهید برای چند دقیقه دم بکشد. مطالعات نشان داده‌اند که مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند آنزیم‌های کبدی مانند ALT و AST را که نشان‌دهنده سلامت کبد هستند، در سطح نرمال نگه دارد. این امر نشان می‌دهد که سیر سیاه می‌تواند آسیب‌های کبدی ناشی از مصرف الکل، داروها یا بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

سیر سیاه دکتر بیز

مقایسه مزایای سلامتیهم سیر سفید و هم سیر سیاه فواید زیادی برای سلامتی دارند، اما سیر سیاه به دلیل فواید برترش برجسته است. این گیاه یکی از موادی است که در طب سنتی تند و خشک تلقی می‌شود و جالب است بدانید که دمای آن نسبت به دمای طبیعی بدن انسان نزدیک است. این خصوصیت، مصرف صحیح این گیاه و توجه به مزاج فرد، می‌تواند به حفظ سلامت بدن کمک کند. افرادی که از ترس ابتلا به سرطان رنج می‌برند یا قبلاً این بیماری را تجربه کرده‌اند و می‌خواهند از بازگشت آن جلوگیری کنند، حتماً باید از سیر سبز خام استفاده کنند.

ترکیبات گوگرد موجود در سیر باعث افزایش گلوتاتیون، موثرترین آنتی اکسیدان بدن می شود. این می‌تواند سلول‌های بدن را در برابر عوامل خارجی بیماری ناشی از باکتری‌ها یا ویروس‌ها، علاوه بر دلایل داخلی آسیب که شامل استرس می‌شود، محافظت کند. در ابتدا توصیه می‌کنیم که از جویدن، قورت دادن و بلع یک حبه کامل سیر اجتناب کنید. در طب سنتی بعضی از کشورها از سیر سفید و سیاه برای تقویت میل جنسی مردان استفاده می‌شود. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در سیر می‌توانند بر جریان خون، میزان انرژی و سایر عناصر تأثیرگذار بر فعالیت جنسی اثر بگذارند.

این نوع سیر، دارای خواصی مشابه و بیشتر از سیر سفید است، اما طعم و عطر متفاوتی دارد. سیر سیاه نیز مانند سیر خام به دلیل داشتن ترکیبات گوگردی می تواند خاصیت رقیق کنندگی خون داشته باشد. سیر سیاه به عنوان یکی از بهترین تنقلات طبیعی، دارای خواص بسیاری است که به بالابردن انرژی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و بهبود عملکرد قلب کمک می کند. همچنین، سیر سیاه باعث بهبود گوارش و کاهش التهابات نیز می شود و درمان قند خون با سیر سیاه همانطور که در فوق گفته شد امکان پذیر است.

مصرف منظم سیر سیاه یا استفاده از ماسک‌های حاوی این ماده می‌تواند به روشن‌تر شدن پوست، کاهش لکه‌های تیره و افزایش شفافیت آن کمک کند. سیر سیاه همچنین با افزایش گردش خون و بهبود اکسیژن‌رسانی به بافت‌ها، باعث تغذیه بهتر فولیکول‌های مو می‌شود. این امر به رشد موهای قوی‌تر و سالم‌تر کمک کرده و از ریزش مو جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، سیر سیاه با خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی، می‌تواند مشکلاتی مانند شوره سر، جوش‌های پوستی و التهاب را کاهش دهد. سیر سیاه از طریق فرآیند تخمیر و نگهداری در دمای بالا (حدود ۶۰ تا ۹۰ درجه سانتی‌گراد) و رطوبت کنترل‌شده طی چند هفته تا چند ماه تولید می‌شود. این فرآیند باعث می‌شود که سیر سیاه رنگ تیره، طعم ملایم‌تر و شیرین‌تری داشته باشد و همچنین میزان آنتی‌اکسیدان‌های آن افزایش یابد.

آنها همچنین ممکن است به تقویت سیستم ایمنی و بهبود سلامت قلب و عروق کمک کنند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در این نوع گیاه، می‌توانند ریسک ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی از جمله فشار خون بالا و کلسترول بالا را کاهش دهند. سیر سیاه نوعی خاص از سیر خام است که به دلیل خواص شگفت‌انگیز سلامتی و ویژگی‌های بدون بوی خود توجه زیادی را به خود جلب کرده است.

این ماده می‌تواند به جذب مواد مغذی و هضم غذا کمک کرده و عمل‌کرد گوارش را بهبود بخشد. سیر سیاه به دلیل طعم شیرین و ملایم، بیشتر برای مصرف خام یا چاشنی مناسب است و نمی‌تواند کامل جایگزین سیر سفید در آشپزی شود. سیرهای سفید معمولاً برای آشپزی گزینه مناسب‌تری بوده و مقدار آلیسین بیشتری دارند.

افزودن آن به رژیم غذایی فواید زیادی را برای ارتقای سلامتی بدن در بر می‌گیرد. در مقالات موارد منع مصرف سیر سیاه و خواص سیرسیاه می‌توانید به صورت کامل اطلاعات ارزشمندی در مورد سیرسیاه پیدا کنید. در قسمتی از مقالات اشاره به خواص چندین برابری سیرسیاه شده که آزمایش‌های متخصصان جهانی این مقاله را تایید می‌کند. به افراد توصیه می‌شود در رژیم غذایی خود از سیرسیاه استفاده کنند. بسیاری از افراد وقتی عازم محل کار خود هستند یا قرار ملاقات مهمی دارند از خوردن سیرسفید امتناع می‌کنند. سیرسیاه بوی بسیار بسیار کمی دارد و ماندگاری بوی این سیر نهایتا یک ربع است و بعد از آن هیچ اثری باقی نمیگذارد.

جهت خرید و انتخاب خدمات متنوع این شرکت، با کارشناسان آن تماس بگیرید. سیر سفید نوعی سیر معمول و رایج است که در منزل و به صورت خام یا پخته مصرف می شود. در کشورهای اسیای جنوبی مثل تایلند و کره جنوبی و ژاپن ، قرن هاست که سیر سیاه به عنوان یک خوراکی و داروی سنتی استفاده می شود  و در دهه های اخیر وارد بازار جهانی شده است. منشأ سس کشور یونان است که از سیر خرد شده، خیار رنده شده و ماست تهیه می‌شود. در بلغارستان "сух таратор" به معنی تاراتور خشک شده، نامیده می‌شود که هیچ شباهتی به تارتور عربی ندارد. پوسته ها باید جوان تر، سبز و همچنین مجعد و بدون تغییر رنگ باشند.

آنها برای محافظت از بدن خود، جوانی، افزایش و تقویت مقاومت و سیستم ایمنی بدن در برابر بیماری‌ها و حفظ سلامتی، از این ماده بسیار مغذی استفاده می‌کردند. همچنین نوعی از سیر است که از تخمیر سیر سفید تهیه می شود و به سیر سیاه معروف است. خواص این دو ماده غذایی تقریبا شبیه به هم است اما در اصل طعم و عطر متفاوتی دارند. سیر سیاه، از سوی دیگر، تحت فرآیند تخمیر قرار می گیرد که این ترکیبات گوگردی را تغییر می دهد. نتیجه سیری است که طعم ملایم تری دارد و باعث بوی بد دهان نمی شود. همانطور که می بینید، سیر سیاه تمام فواید سیر سفید را دارد و برخی فواید اضافه نیز دارد.

این امر باعث می‌شود بدن انرژی بیشتری تولید کند و فرد احساس نشاط و سرزندگی بیشتری داشته باشد. علاوه بر کاهش التهاب داخلی، سیر سیاه به بهبود التهاب‌های پوستی نیز کمک می‌کند. اگر دوست دارید سیر را به صورت خام و به عنوان چاشنی در کنار غذاها سرو کنید؛ اما از مزه تند آن خوشتان نمی‌آید، سیر سیاه می‌توان برای شما بهتری نسبت به سیر سفید و خام باشد.

به همین دلیل است که سیر سیاه اغلب به عنوان یک غذای فوق العاده در نظر گرفته می شود. فواید سیر حاوی ترکیبی به نام آلیسین است که معمولاً به محض قرار گرفتن در معرض هوا، شروع به تجزیه‌شدن می‌کند. با توجه به تخمیر این نوع سیر، این ترکیب به‌ راحتی در آن تولید می‌شود.

در بالای هر کدام یک جوانه محکم بسته و در عین حال برآمده وجود دارد. آنها را با مقداری روغن زیتون، پنیر پارمزان، ادویه و نمک مخلوط کنید تا یک پستوی تازه درست کنید. یا مقدار کمی از سیر را خرد کنید و به دستور تهیه سس سالاد ترکیبی مورد علاقه خود اضافه کنید . هنگامی که افراد با بیماری های متعدد، از جمله بیماری کبدی، مشکل دارند، بدن موادی را منتشر می کند که ممکن است مانع از دریافت اکسیژن در خون شود. در واقع اجزای سیر همان را دارد که ممکن است به اکسیژن رسانی مجدد خون و حفظ سلامت بافت ها و اندام ها کمک کند. بسیاری از افراد برای فرار کردن از طعم نامطلوب حاصل از جویدن سیر، آن را درسته قورت می‌دهند.

این خاصیت می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مانند بیماری عروق کرونری قلب و سکته قلبی را کاهش دهد. ترکیبات موجود در سیر می‌توانند به گسترش عروق خونی کمک کنند و در نتیجه فشار خون را کاهش دهند. این ویژگی می‌تواند برای افرادی که با فشار خون بالا مبارزه می‌کنند، مفید باشد. سیر سیاه همچنین به تقویت تولید کلاژن و الاستین کمک می‌کند که این امر باعث حفظ خاصیت ارتجاعی پوست و کاهش چین و چروک می‌شود. مصرف منظم سیر سیاه می‌تواند پوست را شاداب‌تر کرده و از بروز لکه‌های تیره و علائم پیری جلوگیری کند. سیر سیاه به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی، نقش مهمی در کاهش استرس اکسیداتیو و مقابله با پیری زودرس دارد.

فروشگاه Best of persian با هدف ارائه کالاهای اساسی خانواده‌های ایرانی، همواره کیفیت را در اولویت نخست قرار داده و رسالت ما، ارائه محصولات باکیفیت با نازل‌ترین قیمت است. از این رو کیفیت تمامی محصولات از جمله مواد غذایی، بهداشتی و… را تضمین می‌کنیم و در تلاش هستیم تا مشتریان خود را راضی نگه داریم. مجموعه واکنش های غیر آنزیمی مثل واکنش میرلارد ، اکسیداسیون فنل ها و کاراملی شدن در این مدت سیر حالت ژله ای پیدا کرده و مزه اش شیرین و رنگش سیاه می شود. توم سس سیر غلیظی است که در سرزمین شام رایج است.[۱۷] حاوی سیر له‌شده، نمک، روغن زیتون یا روغن نباتی و آب لیمو است[۱۸] که به‌طور سنتی با استفاده از هاون چوبی له می‌شود.

این نوع سیر از طریق تخمیر ساقه‌های سیر تازه در دما و رطوبت بالا در طی هفته‌ها به دست می‌آید. این فرآیند نه تنها رنگ، طعم و بافت سیر را تغییر می‌دهد، بلکه آنتی‌اکسیدان‌ها و خواص ضدالتهابی آن را نیز افزایش می‌دهد، که باعث می‌شود انتخاب بهتری نسبت به سیر معمولی باشد. سیر سیاه به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات فعال، به عنوان یک ماده طبیعی ضدسرطان شناخته می‌شود.